تفاهم نامه آغاز مطالعات تخنیکی – اقتصادی (Feasibility Study) پروژه خط آهن افغان ترانس امضاء گردید
در جریان سفر ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان و هیات همراه شان به ازبکستان، تفاهم نامه مهم جهت آغاز مطالعات تخنیکی و اقتصادی (Feasibility Study) پروژه خط آهن افغان ترانس از جانب مسؤلین افغانستان، ازبکستان و امارات متحده عرب امضاء گردید.
این تفاهم نامه که از جانب افغانستان آقای شرافت، از جانب ازبکستان وزیر ترانسپورت آن کشور آقای میرزا موئین اوغلی او از جانب امارت متحده عرب آقای الانیش، رئیس شرکت (ADL Ulanish) آنرا امضاء کرد، به اساس آن شرکت نامبرده مطالعات تخنیکی، اجتماعی و اقتصادی پروژه خط آهن افغان ترانس را با هزینه مالی خویش انجام داده که بعداً نتایج این مطالعات جهت جذب سرمایه گذاری با نهاد های مالی، کشورها و بازرگانان از سوی افغانستان، ازبکستان و پاکستان به اشتراک گذاشته می شود.
همچنان در این مراسم تصمیم بر این شد که هیات های افغانستان، ازبکستان و امارات متحده عرب فردا روز در شهر تاشکند نشست آنلاین را در مورد این پروژه با مسؤلین قطری و پاکستان برگذار خواهد کرد.
قابل یادآوریست که پروژه خط آهن افغان ترانس با عبور از خاک افغانستان توسط خط آهن آسیای مرکزی را با آسیای حنوبی وصل می کند که از مزارشریف آغاز و با طول ۶۴۷ کیلومتر با عبور از ولایات سمنگان- بغلان- بامیان- میدان وردگ- لوگر و پکتیا در ولسوالی دند پتان ولایت پکتیا با کشور پاکستان وصل می گردد.
این پروژه سالهای زیادی تحت بحث بود که بعد از پیروزی ا.ا.ا، سروی ابتدایی آن توسط تیم های تخنیکی خط آهن افغانستان، ازبکستان و پاکستان موفقانه انجام شده، مسیر آن توسط کابینه ا.ا.ا تأیید، پلان عملیاتی یکساله جهت پیشبرد امور آن امضاء و مطالعات ابتدایی(Pre- Feasibility Study) آن انجام شد که به گونه ای واضح تعهد و جدیت اداره خط آهن افغانستان و در کل ا.ا.ا برای اجرایی نمودن این پروژه مهم را نشان میدهد.
اداره خط آهن افغانستان یک بار دیگر به کشورها، سازمان های مالی و بازرگانان دعوت میدهد تا در پروژه های خط آهن افغانستان سرمایه گذاری نماید و این اداره وظیفه خود میداند تا سهولت های لازم را برای سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری فراهم نماید.
۹ شعبان ۱۴۴۵ هـ.ق.
۱حوت ۱۴۰۲ هـ.ش.