حفظ و مراقبت مداوم و معیاری از خط آهن مزارشریف-حیرتان
خط آهن حیرتان- مزارشریف که در سال 2010 میلادی تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شد، از آن زمان تاکنون، از این تأسیسات مطابق به معیارهای بینالمللی، حفظ و مراقبت شده است.
اداره خط آهن افغانستان، تیمهای تخنیکی و مسلکی را توظیف کرده است تا بهصورت روزمره، هفتهوار، ماهانه و ربعوار از بخشهای مختلف تأسیسات، حملوانتقالات و ایستگاههای خط آهن حیرتان-مزارشریف، نظارت و بررسی کنند.
چنانچه، پیش از آن که لوکوموتیوهای خطوط اصلی و فرعی به کار انداخته شوند، از طرف انجنیران مسلکی، از تمامی جهات چیک و بررسی میگردند، تا عملیات انتقالات و بهرهبرداری بهگونۀ درست انجام شود.
بخش حفظ و مراقبت از زیربناهای خط آهن بلخ، نیز بهصورت مداوم از نقطۀ صفری (پل دوستی) تا ختم خط آهن حیرتان- مزارشریف، از تمامی ساختمانها بهشمول خطوط آهن، ایستگاهها، پلها و پلچکهای این مسیر، نظارت میکند.
اداره خط آهن کشور، موفق شده است که تصدیقنامۀ، حفظ و مراقبت و بهرهبردای معیاری را، از برخی نهادهای معتبر بینالمللی فعال در عرصه خط آهن، کسب کند.
خط آهن حیرتان- مزارشریف 75 کیلومتر طول دارد و افغانستان را به شبکۀ خطوط آهن کشورهای ازبیکستان، قزاقستان، چین و روسیه وصل کرده است.
ایستگاههای خطوط آهن حیرتان، جیرتان، تازه امید، نایب آباد و مزارشریف در مسیر این خط آهن قرار دارند و خطوط آهن فرعی حیرتان- مزار شریف، به 31 کیلومتر میرسد.
خط آهن حیرتان-مزارشریف یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت افغانستان با سایر کشورها محسوب میشود که سالانه هزارها تُن اموال تجارتی از طریق این خط آهن، حملونقل میشود.
در کنار این، اداره خط آهن افغانستان همواره تلاش کرده است که همزمان با اجرای پروژههای احداث خطوط آهن، از سایر تأسیسات، ایستگاهها و خطوط آهن موجوده در سایر ولایات نیز بهدرستی حفظ و مراقبت کند