نشست معاون عملیاتی اداره خط آهن با هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایهگذاری و رییس سیستمهای گمرکات
در نشست مشترک با حضور انجنیر میرویس غفوری، معاون عملیاتی اداره خط آهن، محمد یونس مهمند معاون اول هیات مدیره اتاق تجارت وسرمایهگذاری افغانستان، سلطان محمد صافی معاون سرمایهگذاری هیات مدیره، شفیق الله عطایی سرپرست ریاست هیات عامل اتاق و مجیب الرحمان رئیس سیستم گمرکات، در مورد فرصتها و چالشهای انتقالات از طریق خطوط آهن کشور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
این نشست که به روز دوشنبه (۱۷ جوزا) برگزار شد، نخست محمد یونس مهمند از کارکرد های چند سال اخیر مسوولان اداره خط آهن ستایش کرده و افزود که ایجاد سهولتها در این بخش برای رشد اقتصاد افغانستان بسیار موثر بوده که بازرگانان میتوانند اموال تجارتی شان با هزینه کمتر وارد و صادر نمایند.
آقای مهمند، برگزاری نشستهای مشورتی با شرکتهای بارگیری ملی و بین المللی را به منظور انتقال اموال تجارتی با استفاده از خطوط آهن افغانستان از مسیر ایران پیشنهاد نموده گفت: در نخست باید با مسوولان شرکتهای بارگیری هرات، بولدک و دبی در مورد چالشهای که سد راه تبادلات افغانستان از طریق خطوط آهن وجود دارد، بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
در ادامه، سلطان محمد صافی، معاون سرمایه گذاری اتاق نیز در این نشست، در مورد انتقال اموال صادراتی افغانستان از طریق خطوط آهن ابراز خرسندی کرده و خواهان همکاری ادارههای ذیربط در این بخش گردید.
آقای صافی افزود: باید یک طرزالعمل بهمنظور ایجاد سهولت و راهکارهای تازه روی دست گرفته شود تا با استفاده از آن بازرگانانی که میخواهند از این طریق انتقالات داشته باشند، سهولت فراهم شود. وی هم چنان خواستار تهیه مقرره و راهکارهای تازه بهمنظور واردات و صادرات اسعار و فلزات قیمتی گردید.
پس از آن، شفیق الله عطایی، سرپرست ریاست هیات عامل اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، به چهار اصل؛ شفافیت، سهولت، امکانات و سرعت، تاکید کرده و گفت: در صورتیکه انتقالات از طریق خطوط آهن به این چهار اصل برابر و هزینه انتقالات کمتر باشد، تاجران علاقهمند انتقال اموال شان از این طریق گردیده و این روند رشد چشم گیر در کشور خواهد داشت.
آقای عطایی روی کاهش تعرفههای اموال که از طریق خطوط آهن انتقال میشوند تاکید نموده افزود: در مورد ایجاد تسهیلات در بنادر، استیشنهای ریل و کاهش تعرفهها مذاکرات دومدار با جانب ایرانی و سایر دست اندرکاران خطوط ریل انجام شود.
سپس، انجنیر میرویس غفوری، معاون عملیاتی اداره خط آهن افغانستان در این دیدار گفت: مذاکراتی که با مسوولان سکتور خط آهن ایران و مسوولان سکتور خصوصی افغانستان انجام شده، تعرفههای اقلام ترانزیتی از طریق خط آهن ۵۳ درصد و در تعرفه اموال وارداتی از ایران ۴۰ درصد تخفیف آمده است که بازرگانان میتوانند با استفاده از این سهولت، اموال شان را به گونه درست و با تسهیلات بیشتر انتقال دهند.
هم چنان آقای غفوری افزود: فیصله شده است که مواد نفتی، سمنت و اقلام ترانزیتی باید از طریق خطوط آهن و سایر اقلام بهطور اختیاری از طریق خطوط آهن انتقال شود.
درپایان این نشست تاکید شد که بهزودی نشستی را به منظور عقد قرارداد کالاها با هزینه کمتر از مسیر خطوط آهن با مسوولان شرکت های بارگیری، هرات، بولدک، دوبی و مسوولان مواد نفتی برگزار شود و همچنان یک تفاهمنامه سهجانبه میان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، اداره خط آهن و گمرکات به امضاء برسد.